نکته ای که باید به آن توجه شود این است که در چیلرهای آب خنک معمولا سه چرخه موجود است:
2-1- چرخه تبرید:
 این چرخه از پنج قسمت مبرد، اواپراتور، کندانسور، کمپرسور، شیر انبساط و بعضی اجزای جانبی دیگر تشکیل شده است.
مبرد: یک سیال گرماگیر است که وظیفه آن جذب گرما از آب خروجی از فضای داخلی ساختمان و پس دادن آن به هوای پیرامون می‌باشد.
اواپراتور: قسمتی از سیکل تبرید است که باعث تولید آب سرد می‌شود و آن را برای انتقال به فضای داخلی ساختمان و تهویه مطبوع آماده می‌کند. آب برگشتی از ساختمان گرمای اضافی خود را به اواپراتور دفع می‌کند و دوباره به فضای داخلی ساختمان منتقل می‌شود. معمولا اواپراتور و لوله های انتقال آب سرد عایق می‌شوند تا اتلاف حرارتی تا حد امکان کم شود. 
کمپرسور: ساختمان کمپرسور از دو قسمت تشکیل شده که یک بخش خود کمپرسور بوده و دیگری الکتروموتور که به انتهای کمپرسور وصل می‌شود؛ این مجموعه معمولا در بالای چیلر آب خنک قرار می‌گیرد. وظیفه الکتروموتور ایجاد نیروی محرکه کمپرسور برای فشرده سازی و هدایت مبرد است. می‌توان نقش کمپرسور برای چرخه تبرید را به نقش قلب برای اعضای بدن تشبیه کرد؛ همان گونه که قلب خون را به نقاط مختلف بدن می‌رساند، کمپرسور نیز نقش گرداندن مبرد در چرخه تبرید را بر عهده دارد.
کندانسور: مبرد داغ و پرفشار خارج شده از کمپرسور به سمت کندانسور جریان یافته و بخشی از گرمای خود را از طریق کندانسور دفع می‌کند. در کندانسور نیز یک سیکل آب جداگانه وجود دارد که آب را میان کندانسور و برج خنک کن به گردش در می‌آورد و دائما گرما را به هوای اطراف دفع می‌کند. 
شیر انبساط: مبرد خروجی از کندانسور به شیر انبساط منتهی می‌شود. شیر انبساط بین کندانسور و اواپراتور قرار می‌گیرد. پس از عبور مبرد از این شیر، فشار آن کاهش پیدا کرده و قابلیت جذب گرمای بیشتر از چرخه آب سرد پس از رسیدن به اواپراتور را پیدا می‌کند.
2-2- چرخه آب سرد:
 این چرخه گرمای اضافی ساختمان را به چیلر منتقل کرده و آب سردتری را از چیلر به فضای داخلی ساختمان (هواساز) هدایت می‌کند. درون این چرخه، آب خنک شده توسط اواپراتور با دمای 6 ℃ به هواساز یا فن کویل های طبقات مختلف رفته تا گرمای اضافی را جذب کرده و با دمای 12 ℃ به چیلر باز می‌گردد و دوباره پس از خنک کاری این چرخه تکرار می‌شود.
آب جریان یافته در این چرخه درون لوله هایی در جریان است که آن را ایزوله کرده و از تماس و مخلوط شدن آب با سیال مبرد جلوگیری می‌کند.
2-3- چرخه خنک کاری کندانسور:
این چرخه که فقط در چیلرهای آب خنک موجود است، آبی که توسط دفع حرارت اضافی ساختمان به آن گرم شده را به برج خنک کن (کندانسور) فرستاده و پس از خنک کاری بوسیله آب موجود در برج خنک کن و هوای محیط اطراف، آب خنک شده به چرخه تبرید باز می‌گردد.
-آب این چرخه خنک کاری نیز کاملا ایزوله بوده و در تماس با مبرد نمی‌باشد.
آب با دمایی در حدود 27℃ که از برج خنک کن وارد کندانسور شده، در طول کندانسور هدایت می‌شود و بخشی از گرمای مبرد را جذب خود می‌کند (توجه شود که آب درون لوله جریان داشته و در تماس با مبرد نمی‌باشد). سپس آب گرم شده از کندانسور با دمای در حدود 32℃ به برج خنک کن می‌رود که گرمای اضافی ساختمان را به محیط اطراف منتقل می‌کند و این فرآیند خنک کاری تکرار می‌شود. 

 

منبع : چیلر آب خنک چیست؟
 

آشنایی با چیلر خانگی

آشنایی با طرز کار دستگاه فن کویل

فن کویل چهار طرفه کاستی

آب ,خنک ,چرخه ,کندانسور ,مبرد ,می‌کند ,آب خنک ,را به ,خنک کاری ,خنک کن ,برج خنک ,فضای داخلی ساختمان ,گرمای اضافی ساختمان

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ساعت مچی زنانه و مردانه لوازم آرایشی لچیک موزیکال سایت یک مترجم تخفیف کده وبلاگ شخصی کیومرث کیمیایی دوربین کده آریکان فانوسی بالای تپه روشن است... «استسقاء» عطشی است که فرو نمی‌نشیند...